北京飞艇赛车群

当前位置:主页首页 > 考试 > 学历类 > 中考 > 中考语文 > 阅读理解 > >

每日一道高考题:阅读理解D篇(含答案和解析)

来源::网络整理 | 作者:管理员 | 本文已影响

Failure is the mother of success.

失败是成功之母。

每日一道高考题:阅读理解D篇(含答案和解析)

每日一道高考题:阅读理解D篇(含答案和解析)

答题时间:

2017高考英语真题天津卷(阅读理解D篇

Failure is probably the most exhausting experience a person ever has. There is nothing more tiring than not succeeding.

We experience this tiredness in two ways: as start-up fatigue(疲惫) and performance fatigue. In the former case, we keep putting off a task because it has either too boring or too difficult. And the longer we delay it, the more tired we feel.

Such start-up fatigue is very real, even if not actually physical, not something in our muscles and bones. The solution is obvious though perhaps not easy to apply: always handle the most difficult job first.

Years ago, I was asked to write 102 essays on the great ideas of some famous authors. Applying my own rule, I determined to write them in alphabetical order(按字母顺序), never letting myself leave out a tough idea. And I always started the day’s work with the difficult task of essay-writing. Experience proved that the rule works.Performance fatigue is more difficult to handle. Though willing to get started, we cannot seem to do the job right. Its difficulties appear so great that, however hard we work, we fail again and again. In such a situation, I work as hard as I can—then let the unconscious take over.

When planning Encyclopaedia Britannica(《大英百科全书》), I had to create a table of contents based on the topics of its articles. Nothing like this had ever been done before, and day after day I kept coming up with solutions, but none of them worked. My fatigue became almost unbearable.

One day, mentally exhausted, I wrote down all the reasons why this problem could not be solved. I tried to convince myself that the trouble was with the problem itself, not with me. Relieved, I sat back in an easy chair and fell asleep.

An hour later, I woke up suddenly with the solution clearly in mind. In the weeks that followed, the solution which had come up in my unconscious mind provided correct at every step. Though I worked as hard as before, I felt no fatigue. Success was now as exciting as failure had been depressing.

Human beings, I believe must try to succeed. Success, then, means never feeling tired.

51. People with start-up fatigue are most likely to .

A. delay tasks B. work hard

C. seek help D. accept failure

52. What does the author recommend doing to prevent start-up fatigue?

A. Writing essays in strict order.

B. Building up physical strength.

C. Leaving out the toughest ideas.

D. Dealing with the hardest task first.

53. On what occasion does a person probably suffer from performance fatigue?

A. Before starting a difficult task.

B. When all the solutions fail.

C. If the job is rather boring.

D. After finding a way out.

54. According to the author, the unconscious mind may help us .

A. ignore mental problems

B. get some nice sleep

C. gain complete relief

D. find the right solution

55. What could be the best title for the passage?

A. Success Is Built upon Failure

B. How to Handle Performance Fatigue

C. Getting over Fatigue: A Way to Success

D. Fatigue: An Early Sign of Health Problems

【语篇解读】

这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要介绍每个人都希望成功,但是人们在实施任务的时候会出现启动疲惫和表现疲惫,这是造成失败的两种原因,文章介绍如何克服这两种疲惫。

51.【答案】A

解析根据第二段的句子In the former case, we keep putting off a task可知,有启动疲惫的人更可能拖延任务。故选A。

考点:考查细节理解

52.【答案】D

考点:考查细节理解。

54.【答案】D

解析

考点:考查标题判断。


分享到: 更多

随机阅读TODAY'S FOCUS